Har du frågor? Vi har svaren

Här har vi samlat ihop svar på vanliga frågor om hemsidor och webshoppar vi får in. Är det något du funderar över leta gärna i vår FAQ eller kontakta oss om du inte finner det du söker.

Vad innebär Responsiv webbdesign?

Responsiv webbdesign är en teknik för att bygga webbplatser som fungerar bra oavsett om de besöks via en dator, mobil eller surfplatta. Man kan förenklat säga att uttrycket responsiv webbdesign kommer från att designen anpassar sig efter skärmstorlek.

Läs mer…

Vad innebär Delad Cloudserver?

När en eller flera kunder delar samma server kallas det shared hosting eller i vårt fall delad cloudserver. Man hyr alltså en liten del av en server. Med delad cloudserver kommer man billigare undan eftersom samma server delas av flera olika kunder och man behöver inte bekymra sig om tekniskt underhåll av servern. Det negativa är dock att den egna sidan kan drabbas just på grund av att servern delas av flera kunder vilket påverkar bland annat kapaciteten.

Vad innebär Nyhetsbrev?

Nyhetsbrev är ett effektivt sätt att marknadsföra sig och hålla en dialog med dina kunder. Vi ger dig möjligheten att skicka 12.000 mail upp till 2000 prenumeranter.

Automatisk hantering
Dina prenumeranter registrerar sig direkt på din webbplats. Där kan man också avregistrera sig.

Vad innebär en Egen Cloudserver?

Egen cloudserver innebära att Hemsidax står för själva leveransen av en fungerande server som inte delas med andra, utan kunden har total ensamrätt till servern. Med andra ord får du dedikerad kapacitet med specifik mängd minne, cpu, utrymme och datatrafik.

Vad innebär Analytisk statistik?

Hemsidax implementerar Google Analytics i er hemsida eller webshop. Google Analytics är gratis att använda och hjälper tusentals svenska företag oavsett storlek, i alla branscher, att mäta och analysera besöksdata på internet. Google Analytics är till för att mäta resultat, analysera besöksdata, reducera kostnader och förbättra din synlighet i sökmotorerna.

Vad innebär Egen optimerad Cloudserver?

Vi har under lång tid samlat på oss erfarenhet kring webb och drift vilket har gett oss nyttig kunskap hur man bäst förvaltar resurserna i olika typer av servermiljöer och vad man bör ha i åtanke när man lanserar en ny webbplats ur olika perspektiv.

Det finns en rad punkter man bör se över för att man ska nå ett lyckat resultat. I vår värld är det X faktorer som gör skillnaden mellan ett bra eller dåligt resultat.

Läs mer…

Vad innebär Startsida + antal sidor

En startsida är den allra första sidan som besökaren kommer till när denne t.ex. besöker www.hemsidax.se.

En undersida är alla sidor på din hemsida som inte är startsidan. Alltså kommer dina besökare till en undersida när de klickar sig vidare från startsidan. På en undersida läggs det till ett snedstreck efter www-adressen och en sökväg (några bokstäver eller siffror) efter det. Ett exempel på undersida är www.hemsidax.se/hemsida/ som är en sida på hemsidax.se som handlar just om att köpa en hemsida.

Vad innebär Grundläggande SEO?

SEO står för “Search Engine Optimization”, eller sökmotoroptimering som man översätter det till på svenska. SEO handlar om att optimera en webbplats gentemot sökmotorer på Internet.

WordPress som CMS(Content Management System) är redan från grund SEO-vänligt. Hemsidax ser till att du har grundläggande förutsättningar för att synas väl i sökresultat oavsett sökmotor.

Prova 1 månad kostnadsfritt